22. март, Свјетски дан вода

22. март 2022.

Др.сци. Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, присуствовао је презентацији Програма за унапређење водних услуга у ФБиХ и Методологије утврђивања најниже основне цијене водних услуга у ФБиХ, која је данас одржана у Сарајеву поводом Свјетског дана вода. Презентацију је одржана у организацији Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства. Како би упозорила […]

ЕFSА: Позив кандидатима за приправнички стаж

11. март 2022.

Европска агенција за безбједност хране (European Food Safety Authority, ЕFSА) објавила је позив кандидатима за приправнички стаж. Позив је отворен и за кандидате из земаља у процесу приступања ЕУ, међу којима је Босна и Херцеговина. Приправнички стаж служи за стицање радног искуства и знања у различитим областима рада ЕFSА, а врши се у сједишту ове […]

Посјета представника Амбасаде Републике Турске Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине

10. март 2022.

Хакан Ерјилмаз (Eryilmaz), савјетник за пољопривреду у Амбасади Републике Турске у Босни и Херцеговини боравио је 9. марта 2022. године у званичној посјети Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине те је том приликом одржао састанак са др.сци. Џемилом Хајрићем, директором Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине. Директор Хајрић упознао је представника Амбасаде Републике […]

Одржана Регионална конференција о пчеларству

4. март 2022.

Регионална конференција о пчеларству на тему „Утицај климатских промјена на сектор пчеларства у регији и могући одговори“ одржана је 25. и 26. фебруара 2022. године у Бања Луци. Уиме Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине конференцији је присуствовао мр.сци. Нијаз Бајрамовић, помоћник директора у Сектору за научну сарадњу, процјену и комуникацију ризика, који је […]

Објављен Водич за добијање ознака географског поријекла и традиционалних специјалитета хране у Босни и Херцеговини

4. март 2022.

Како би подржала произвођаче чији прехрамбени производи имају потенцијал за стицање једне од регистрованих ознака поријекла, Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, уз подршку USAID Пројекта развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини (USAID TURIZAM), припремила је „Водич за добијање ознака географског поријекла и традиционалних специјалитета хране у Босни и Херцеговини“. Водич је намијењен […]

IPA Twinning 2018: Одржана обука о имплементацији принципа HACCP (опште одредбе и практични примјери)

25. фебруар 2022.

Представници 20 субјеката у пословању са храном из Босне и Херцеговине учествовали су на онлајне обуци о имплементацији принципа HACCP (опште одредбе и практични примјери), која је одржана од 22.-25. фебруара 2022. године. Обука је одржана у склопу IPA Twinning пројекта „Подршка ЕУ изградњи капацитета и постепеном усклађивању у сектору безбједности хране у Босни и […]