У организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине и USAID “Пројекта развоја одрживог туризма у БиХ”, 23. и 24. марта у Бихаћу и Бања Луци су одржане радионице на тему “Безбједно руковање храном и како до ознака географског поријекла”. Радионицама су присуствовали пружаоци угоститељских услуга у ресторанима, хотелима и другим субјектима који се баве […]
Вијести
22. март, Свјетски дан вода
Др.сци. Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, присуствовао је презентацији Програма за унапређење водних услуга у ФБиХ и Методологије утврђивања најниже основне цијене водних услуга у ФБиХ, која је данас одржана у Сарајеву поводом Свјетског дана вода. Презентацију је одржана у организацији Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства. Како би упозорила […]
ЕFSА: Позив кандидатима за приправнички стаж
Европска агенција за безбједност хране (European Food Safety Authority, ЕFSА) објавила је позив кандидатима за приправнички стаж. Позив је отворен и за кандидате из земаља у процесу приступања ЕУ, међу којима је Босна и Херцеговина. Приправнички стаж служи за стицање радног искуства и знања у различитим областима рада ЕFSА, а врши се у сједишту ове […]
Посјета представника Амбасаде Републике Турске Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине
Хакан Ерјилмаз (Eryilmaz), савјетник за пољопривреду у Амбасади Републике Турске у Босни и Херцеговини боравио је 9. марта 2022. године у званичној посјети Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине те је том приликом одржао састанак са др.сци. Џемилом Хајрићем, директором Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине. Директор Хајрић упознао је представника Амбасаде Републике […]
Одржана Регионална конференција о пчеларству
Регионална конференција о пчеларству на тему „Утицај климатских промјена на сектор пчеларства у регији и могући одговори“ одржана је 25. и 26. фебруара 2022. године у Бања Луци. Уиме Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине конференцији је присуствовао мр.сци. Нијаз Бајрамовић, помоћник директора у Сектору за научну сарадњу, процјену и комуникацију ризика, који је […]
Објављен Водич за добијање ознака географског поријекла и традиционалних специјалитета хране у Босни и Херцеговини
Како би подржала произвођаче чији прехрамбени производи имају потенцијал за стицање једне од регистрованих ознака поријекла, Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, уз подршку USAID Пројекта развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини (USAID TURIZAM), припремила је „Водич за добијање ознака географског поријекла и традиционалних специјалитета хране у Босни и Херцеговини“. Водич је намијењен […]