Одржана обука о имплементацији принципа HACCP (општи захтјеви и практични примјери)

24. март 2023.

Обука на тему „Имплементација приниципа HACCP (општи захтјеви и практични примјери)“, намијењена надлежним инспекцијским органима, одржана је у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине 15. и 16. марта 2023. године у Чапљини. Обука је организована у склопу IPА 2018 Twinning пројекта „Подршка ЕУ изградњи капацитета и постепеном усклађивању у сектору безбједности хране у […]

Службене контроле прехрамбених производа заштићених ознакама поријекла, географског поријекла и гарантовано традиционалног специјалитета након стављања на тржиште

17. март 2023.

Радионица о службеним контролама прехрамбених производа заштићених ознакама поријекла, географског поријекла и гарантовано традиционалног специјалитета након стављања на тржиште одржана је 15. и 16. марта 2023. године у Ливну у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине. Радионица је организована у склопу ИПА Тwиннинг пројекта „Подршка ЕУ изградњи капацитета и постепеном усклађивању са правном […]

Препоруке Комисије за признавање природних минералних вода, природних изворских и стоних вода у Босни и Херцеговини

9. март 2023.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине доставила је надлежним инспекцијским органима и субјектима у пословању са храном, који стављају на тржиште у Босни и Херцеговини природне минералне, природне изворске и стоне воде, препоруке Комисије за признавање природних минералних вода, природних изворских и стоних вода у Босни и Херцеговини. Израда наведених препорука представља наставак активности […]

ЕFSА: Пријавите се на јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела

7. март 2023.

Европска агенција за безбједност хране (ЕFSА) објавила је јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела. Осим држављана земаља Европске уније и Европског удружења за слободну трговину (ЕFTА), позив је отворен и за држављане земаља кандидаткиња за чланство у ЕУ, међу којима је Босна и Херцеговина. Научни одбор и научни панели ЕFSА састоје се […]

СМ БиХ: Донесен Правилник о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају

6. март 2023.

На приједлог Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, у сарадњи са надлежним органима ентитета и Брчко дистрикта БиХ, Савјет министара Босне и Херцеговине донио је на 4. сједници, одржаној 2. марта 2023. године, Правилник о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају. Правилником о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају прописани […]

Истраживање прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница у Босни и Херцеговини (B&H MENU)

20. фебруар 2023.

Европска агенција за безбједност хране (EFSA) објавила је „Извјештај о истраживању прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница у Босни и Херцеговини (B&H MENU)“. Истраживање прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница по први пут је, у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, спроведено на подручју цијеле Босне и Херцеговине. Уз претходну сагласност Савјета министара […]