Директор Агенције подржао ажурирање „Техничких услова за артикле који се користе у исхрани припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине“

На позив Министарства одбране Босне и Херцеговине, др.сци. Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, пружио је стручну подршку у ажурирању документа „Технички услови за артикле који се користе у исхрани припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине“. Документ је припремљен у складу са Планом исхране у Оружаним снагама Босне и Херцеговине.

Наведене активности спроведене су у склопу радионице одржане у периоду од 7. – 10. октобра 2024. године на Купресу у организацији Министарства одбране Босне и Херцеговине, НАТО штаба у Босни и Херцеговини и Амбасаде Краљевине Велике Британије и Сјеверне Ирске у Босни и Херцеговини.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине и Министарство одбране Босне и Херцеговине, у складу са важећим прописима о раду органа јавне управе, имају успјешну дугогодишњу сарадњу те је Агенција недавно учествовала и у реализацији пројекта „Биобезбједност и биозаштита на првој линији одбране у СЕЕЕ“.