ЕFSА: Пријавите се на јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела

Европска агенција за безбједност хране (ЕFSА) објавила је јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела. Осим држављана земаља Европске уније и Европског удружења за слободну трговину (ЕFTА), позив је отворен и за држављане земаља кандидаткиња за чланство у ЕУ, међу којима је Босна и Херцеговина.

Научни одбор и научни панели ЕFSА састоје се од високо квалифицираних и независних експерата, који спроводе научне процјене и развијају потребне научне методологије. Чланство у овим тијелима обнавља се сваких пет година, а сљедећи сазив започет ће сa радом у јулу 2024. године. Пријаву је могуће поднијети до 3. априла 2023. године путем електронског обрасца, који је доступан на сљедећем линку: https://careers.efsa.europa.eu/Expert.

Осим чланства у Научном одбору, јавни позив односи се на чланство у једном од 10 научних панела, који су специјализовани за сљедеће области: здравље и добробит животиња (АHАW); биолошке опасности (BIOHAZ); контаминанти у ланцу исхране (CONTAM); адитиви и производи или твари које се користе у храни за животиње (FEEDAP); генетички модификовани организми (GMO); нутриционизам, нова храна и алергени у храни (NDA); здравље биља (PLH); средства за заштиту биља и њихове резидуе (PPR); прехрамбени адитиви и ароме (FAF); материјали у контакту са храном, ензими и помоћна средства (CEP).

Чланство и рад у Научном одбору или научним панелима EFSA представља јединствену прилику за рад са врхунским европским експертима, као и за професионални развој у мултидисциплинарној, инклузивној и флексибилној организацији. У видеу испод  можете погледати искуства чланова актуелног сазива научних панела:

Информације о условима које кандидати морају да испуњавају доступне су овдје.

Контакт адреса за одговоре на питања у вези са јавним позивом је selection.experts@efsa.europa.eu.