Одржан састанак в.д. директора Агенције и министра спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине

Др.сци. Џемил Хајрић, в.д. директора Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, одржао је 3. јула 2020. године у Сарајеву састанак са Сташом Кошарцем, министром спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине. На састанку су анализиране досадашње заједничке активности двију институција у вези са омогућавањем предуслова за унапређење извоза прехрамбених производа из Босне и Херцеговине. Такође је разговарано о кључним мјерама које је потребно предузети да би се креирао повољнији амбијент за босанскохерцеговачки прехрамбени сектор у дијелу који се односи на надлежности Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине.

Др.сци. Џемил Хајрић упознао је министра Кошарца о тренутним активностима које Агенција спроводи са циљем заштите интереса потрошача, омогућавања потрошачима да изврше избор у вези са храном коју конзумирају те заштите интереса произвођача.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине и Министарство спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине континуирану сарађују, а посебно је та сарадња интензивна у сегментима припреме прописа из области безбједности хране, испуњавања обавеза из области европских интеграција те спровођења активности на основу Државног годишњег програма за заштиту потрошача у Босни и Херцеговини.