Потписани Споразуми о сарадњи Агенције за безбједност хране БиХ, Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ и Агенције за антидопинг контролу БиХ

Споразуми о научно-истраживачкој и стручној сарадњи Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине и Агенције за антидопинг контролу Босне и Херцеговине потписани су данас у Мостару. Потписивање ових споразума омогућује унапрјеђење сарадње три институције Босне и Херцеговине које, кроз свој рад и специфичне надлежности, дијеле заједничку мисију заштите здравља становништва Босне и Херцеговине.

Споразуме су потписали др.сци Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране БиХ, примаријус мр фарм. Наташа Грубиша, директорица Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине и др.сц. Никола Чича, в.д. директора Агенције за антидопинг контролу БиХ.

“Због модерних животних стилова, све више долази до изражаја повезаност хране, фармакологије и исхране спорташа, те је стога веома значајно да регулатори за ове области имају што бољу повезаност и сарадњу. Сматрамо да потписивање Споразума о научно-истраживачкој и стручној сарадњи може бити основ за даљи развој међусобне институционалне сарадње и планирање заједничких активности ових државних институција”, изјавио је приликом потписивања споразума др.сци  Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране БиХ.

Споразуми о научно-истраживачкој и стручној сарадњи државних агенција надлежних за безбједност хране, лијекове и медицинска средства и антидопинг контролу, између осталог, предвиђају заједничке научно-истраживачке пројекте и истраживања, као и размјену њихових резултата, заједничку организацију актуелних тематских предавања из све три области рада те међусобну едукацију научног и стручног кадра.