Представници Агенције на Првом међународном конгресу живинарства/перадарства

Др.сци Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине са сарадницима учествује на Првом међународном конгресу живинарства/перадарства, који се одржава у периоду од 10.-12. маја 2023. године у Бања Луци.

Конгресу у организацији Координацијског одбора перадара/живинара Босне и Херцеговине, Удружења перадара Федерације БиХ и Удружења живинара “Заједница живинара РС” присуствује око 300 представника надлежних институција, академске заједнице, ветеринарских и пољопривредних института и других заинтересованих страна из Босне и Херцеговине и иностранства.

Рад Конгреса одвија се кроз пленарна и позвана предавања, усмене и постер презентације, као и спонзорисана представљања. Учесници конгреса ће, уз размјену информација и знања о савременим методама узгоја и прераде пилећег меса, на конгресу разговарати о укупном стању у живинарском сектору у Босни и Херцеговини, а своје радове представит ће око 100 предавача. Скуп је уједно и прилика за сусрете и успостављање сарадње међу учесницима различитих профила у ланцу вриједности производње пилећег меса и јаја.

Организатори конгреса додијелили су на отварању конгреса захвалнице појединцима и институцијама за изниман допринос и подршку организацији Првог међународног конгреса живинарства/перадарства. Наведено признање додијељено је др.сци. Џемилу Хајрићу и Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине.

                   

Учесницима конгреса обратили су се Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Босне и Херцеговине, Нермин Никшић, предсједник Владе Федерације Босне и Херцеговине, Кемал Хрњић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства у Влади Федерације Босне и Херцеговине и Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске.