Представници Института за здравље и безбједност хране Зеница посјетили Агенцију за безбједност хране БиХ

Прим. др Сенад Хусеинагић, директор Института за здравље и безбједност хране Зеница и мр.сци. Мухамед Гладан, руководилац Ветеринарског завода, боравили су 19. априла 2022. године у званичној посјети Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине гдје су одржали састанак са др.сци. Џемилом Хајрићем, директором Агенције и сарадницима.

Разговарано је о досадашњој сарадњи Агенције и Института, а представници двију институција размијенили су мишљења о могућностима спровођења заједничких активности из области безбједности хране у предстојећем периоду. Оцијењено је да је потребно наставити развијати сарадњу двију институција које имају веома значајне стручне и научно-истраживачке капацитете.

Институт за здравље и безбједност хране Зеница је члан Мреже организација у области безбједности хране и хране за животиње у Босни и Херцеговини коју је Агенција за безбједност хране БиХ формирала за потребе реализације задатака и пројеката делегираних и/или финансираних од стране међународних организација међу којима су Европска агенција за безбједност хране (ЕFSА), Европски центар за превенцију и контролу болести (ЕCDC) те друге међународне организације из области безбједности хране и хране за животиње.