Представници FАО посјетили Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине

Дмитрy Звyагинтсев, службеник за аграрну политику Регионалне канцеларије Организације за храну и пољопривреду (Food and Agriculture Organisation, FАО) за Европу и Централну Азију и Владо Пијуновић, национални координатор програма FАО за Босну и Херцеговину боравили су 13. септембра 2022. године у радној посјети Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине.

Том приликом одржан је састанак са др.сци. Џемилом Хајрићем, директором Агенције и сарадницима на којем је разговарано о заједничким активностима реализованим у склопу пројекта “Јачање административног система за управљање и подршку ознакама заштите географског поријекла (ТЦП/БИХ/3801)“

Сарадња Канцеларије FАО у Босни и Херцеговини и Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине оцијењена је веома успјешном те је закључено да реализоване пројектне активности у области политике квалитета представљају добар основ за наставак сарадње и нове пројекте, посебно у области заштите ознака поријекла, географског поријекла и гарантовано традиционалног специјалитета.

Представници FАО истакнули су значај и тржишни потенцијал прехрамбених производа заштићених ознакама географског поријекла те презентовали примјере институционалне подршке произвођачима у земљама које су под надлежношћу Регионалне канцеларије ФАО за Европу и Централну Азију са сједиштем у Будимпешти.