Радионица “Безбједно руковање храном и како до ознака географског поријекла”

У организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине и USAID “Пројекта развоја одрживог туризма у БиХ”, 23. и 24. марта у Бихаћу и Бања Луци су одржане радионице на тему “Безбједно руковање храном и како до ознака географског поријекла”. Радионицама су присуствовали пружаоци угоститељских услуга у ресторанима, хотелима и другим субјектима који се баве припремом и послуживањем хране, пољопривредни произвођачи и представници удружења, задруга и пољопривредних кластера чији прехрамбени производи имају потенцијал за регистрацију једне од ознака прехрамбених производа (ознака поријекла, ознака географског поријекла и ознака гарантовано традиционалног специјалитета).

На радионицама су презентовани “Водич за безбједно руковање храном у сектору угоститељства и авантуристичког туризма” и “Водич за добијање ознака географског поријекла и традиционалних специјалитета хране у БиХ”. Присутни су детаљно упознати са предностима и факторима успјеха имплементације ознака географског поријекла.

Организацију радионица подржали су Канцеларија за координацију пројеката Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства и програма IFAD, Привредна комора Републике Српске и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.