Директор Агенције учествовао на конференцији о безбједности хране и одрживости производње „FOODCOOLTOUR“

9. мај 2025.

Заједно са више од 300 представника надлежних институција, експерата из региона и Европе те представника академске заједнице и прехрамбене индустрије, др.сци. Санин Танковић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, учествовао је на конференцији о безбједности хране и одрживости производње „FOODCOOLTOUR“ која је одржана 7. и 8. маја 2025. године у Осијеку. Кроз стручне […]

Размијењена стручна искуства о изазовима у пчеларству и софистикованим методама откривања патворења меда

8. мај 2025.

На II. Међународној конференцији „Иновације и научна истраживања у пчеларству“ на којој је учествовало око 200 представника надлежних институција, академске заједнице и стручњака из 30 држава Европе, Африке, Азије и Америке, присуствовали су службеници Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине Армин Чолаковић, шеф Одсјека и Наџа Наронниг, виши стручни сарадник. Конференција је одржана у […]

На Пољопривредно-прехрамбеном факултета Универзитета у Сарајеву одржано предавање о безбједности хране

8. мај 2025.

У склопу наставе на предмету „Законодавство о храни“ на Пољопривредно-прехрамбеном факултету Универзитета у Сарајеву, 7. маја 2025. године, одржано је предавање о безбједности хране у Босни и Херцеговини. Уиме Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, предавање је одржао Емир Коњић, стручни савјетник за управљање ризицима, хитним случајевима и сљедивост. У склопу предавања студентима нутриционизма […]

Омогућен наставак спровођења Програма контроле резидуа пестицида у и на храни биљног и животињског поријекла у Босни и Херцеговини

7. мај 2025.

Потписивањем Оквирног споразума за лабораторијске услуге анализа на присуство пестицида у и на храни биљног и животињског поријекла између Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине и Института за воде д.о.о. Бијељина омогућени су предуслови за узорковање и лабораторијске анализе хране у склопу Програма контроле резидуа пестицида у и на храни биљног и животињског поријекла […]

Студенти АПТФ-а посјетили Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине

30. април 2025.

2025-04-30 Студенти Агрономског и прехрамбено-технолошког факултета Свеучилишта у Мостару, смјер нутриционизам и прехрамбено инжењерство, под водством изванредне професорице др. сц. Аните Лалић посјетили су Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине. Добродошлицу студентима пожелио је др. сци. Санин Танковић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, који је нагласио значај сарадње Агенције и академске […]

ЕU RASFF обавијест: Акриламид у чипсу из Босне и Херцеговине

30. април 2025.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине обавијештена је путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕU RASFF) да је, приликом граничних контрола при увозу у Републику Хрватску, утврђена неусклађеност чипса поријеклом из Босне и Херцеговине са важећим прописима. Разлог неусклађености је повишен ниво акриламида. Назив производа: Чипс са окусом сухог говеђег […]