Радионица о службеним контролама прехрамбених производа заштићених ознакама поријекла, географског поријекла и гарантовано традиционалног специјалитета након стављања на тржиште одржана је 15. и 16. марта 2023. године у Ливну у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине. Радионица је организована у склопу ИПА Тwиннинг пројекта „Подршка ЕУ изградњи капацитета и постепеном усклађивању са правном […]
Вијести
Препоруке Комисије за признавање природних минералних вода, природних изворских и стоних вода у Босни и Херцеговини
Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине доставила је надлежним инспекцијским органима и субјектима у пословању са храном, који стављају на тржиште у Босни и Херцеговини природне минералне, природне изворске и стоне воде, препоруке Комисије за признавање природних минералних вода, природних изворских и стоних вода у Босни и Херцеговини. Израда наведених препорука представља наставак активности […]
ЕFSА: Пријавите се на јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела
Европска агенција за безбједност хране (ЕFSА) објавила је јавни позив за чланове Научног одбора и научних панела. Осим држављана земаља Европске уније и Европског удружења за слободну трговину (ЕFTА), позив је отворен и за држављане земаља кандидаткиња за чланство у ЕУ, међу којима је Босна и Херцеговина. Научни одбор и научни панели ЕFSА састоје се […]
СМ БиХ: Донесен Правилник о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају
На приједлог Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, у сарадњи са надлежним органима ентитета и Брчко дистрикта БиХ, Савјет министара Босне и Херцеговине донио је на 4. сједници, одржаној 2. марта 2023. године, Правилник о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају. Правилником о чају, воћном чају, биљном чају и инстант чају прописани […]
Истраживање прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница у Босни и Херцеговини (B&H MENU)
Европска агенција за безбједност хране (EFSA) објавила је „Извјештај о истраживању прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница у Босни и Херцеговини (B&H MENU)“. Истраживање прехрамбених навика адолесцената, одраслих и трудница по први пут је, у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, спроведено на подручју цијеле Босне и Херцеговине. Уз претходну сагласност Савјета министара […]
IPА 2018 Твининг пројекат: Одржана дводневна радионица о акриламиду у храни
У оквиру IPА 2018 Твининг (Twinning) пројекта, а у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, у Мостару је 14. и 15. фебруара 2023. године одржана радионица о акриламиду у храни. На обуци су, поред службеника Агенције за безбједност хране БиХ, учествовали субјекти у пословању с храном, надлежни инспектори за храну, представници лабораторија, те […]