Стручни скуп намијењен професионалцима у сектору прехрамбене индустрије под називом „Тумачење и дијалог нових регулатива у области хране, стандарди ка добављачима, услови ЕУ, запажања из привреде“ одржан је данас у Бијељини. На скупу су размијењена знања и искуства о најновијим прописима и праксама о безбједности хране, преради, означавању и извозу хране. Уиме Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, на овом стручном скупу учествовали су др.сци. Слободан Дојчиновић, замјеник директора и Др Драган Брењо, шеф Одсјека за сертификацију и означавање хране.
Др Брењо је одржао предавање о усклађивању Правилника о максимално дозвољеним количинама за одређене контаминанте у храни са легислативом Европске уније које је обухватило принципе на којима је заснован овај пропис, најзначајније измјене те механизме и начине обезбјеђивања имплементације прописа. Такође је учесницима скупа презентовао поступак регистрације ознака поријекла, ознака географског поријеткла и ознака гарантовано традиционалног специјалитета прехрамбених производа у Босни и Херцеговини, укључујући успјешне примјере из праксе те економске показатеље о вриједности тржишта производа са заштићеним ознакама.
Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Тамара Бошковић и Бранислав Ракетић, упознали су учеснике скупа са условима за увоз животиња и хране у Србију те правилима за декларисање и рекламирање хране за потребе увоза у Србију.
У склопу стручног скупа, представљена је дигитална платформа „СУПИ“ (Савјетовање у прехрамбеној индустрији) која је осмишљена због брзе и благовремене размјене поузданих информација између професионалаца у прехрамбеној индустрији.