У организацији Еуропске агенције за безбједност хране (ЕFSА) и Института за јавно здравље Црне Горе, 19. и 20. марта 2025. године у Подгорици, Црна Гора, одржана је друга радионица на тему „Процјена ризика од А до Ж“.
Радионица је окупила учеснике из седам земаља и то: Босне и Херцеговине, Турске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Косова* и Албаније. У име Босне и Херцеговине на радионици су учествовали службеници Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине.
Главне теме радионице биле су процјена микробиолошке и хемијске изложености, карактеризација ризика и несигурности у процјени ризика. Ове теме су имале за циљ за даљњи развој и унапређење система сигурности хране, како би се достигли стандарди на нивоу Еуропске уније.
Детаљне информације о радионици доступне су на linku: https://www.linkedin.com/posts/efsa_eufoodsafety-activity-7308518469665189891-dwDX?utm_source=li_share&utm_content=feedcontent&utm_medium=g_dt_web&trk=social-share