Делегат у Дому народа ПС БиХ Мартин Рагуж посјетио Агенцију

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Мартин Рагуж посјетио је данас Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине у Мостару, гдје је одржао радни састанак са доц.др.сци Сејадом Мачкићем, директором Агенције и сарадницима.

Директор Агенције је упознао делегата Рагужа са активностима које Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине континуирано предузима од свог оснивања у циљу заштите здравља и интереса потрошача, те омогућавања равноправног положаја бх. произвођача на домаћем и међународном тржишту са нагласком на усаглашавању прописа о храни са легислативом Европске уније. Такође је презентирао пројекте које Агенција спроводи у сарадњи са међународним финансијским институцијама у циљу јачања капацитета надлежних институција Босне и Херцеговине, ентитета и Брчко дистрикта БиХ, које учествују у систему безбједности хране.

Делегат Рагуж је изразио задовољство информацијама које је имао прилику чути на састанку са директором Агенције за безбједност хране БиХ, те је честитао руководству Агенције на досадашњим резултатима. Уз захвалност на издвојеном времену и презентираним информацијама, делегат Рагуж је истакнуо како ће дјеловати као својеврсни портпарол ове институције у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, те заједничким парламентарним комисијама, посебно када је ријеч о измјенама легислативе и иницијативама које у том смислу води ова институција.