EFSA: Одржан 67. састанак Савјетодавног форума и 34. састанак Мреже контакт тачака

67. састанак Савјетодавног форума Европске агенције за безбједност хране (European Food Safety Agency, EFSA) одржан је 7. фебруара 2018. године у Утрехту, Холандија, а у име Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине на састанку је учествовао мр.сци Џемил Хајрић, директор.

У поводу одржавања Прве конференције о истраживањима у области процјене ризика (Risk Assessment Research Assembly – RARA) Савјетодавни форум је усвојио „Заједничку изјаву EFSA-e i Савјетодавног форума EFSA-e“ у којој је наглашен значај унапрјеђења сарадње између инвеститора, агенција Европске уније и њихових националних партнера у истраживањима у области безбједности хране. Савјетодавни форум и EFSA наведеном Изјавом траже повећање јавних инвестиција у истраживања у области безбједности хране и обавезују се на пружање подршке истраживањима кроз јачање партнерства и обуке те остале мјере. Изјаву можете прочитати овдје.

Савјетодавни форум је, између осталог, разматрао активности научних одбора EFSA-е те споразуме сa контакт тачкама за период 2019.-2022. године.

Након састанка Савјетодавног форума, 8. фебруара 2018. године одржан је и 34. састанак Мреже контакт тачака EFSA-e на којем је у име Агенције учествовала Нађа Устамујић, асистент националног координатора БиХ за EFSA-у.

34. fp