Информација о наставку активности у вези сa производима „Шафрам“

Након што је Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине доставила надлежној служби Европске комисије (SАNТЕ RАСFF) документацију којом се потврђује да су производи „Шафрам Паприка туцана љута – 35 г, Лот 005515 и „Шафрам Паприка туцана љута – 50 г, Лот 005515“, произвођача и извозника из Хрватске „Шафрам д.о.о. Загреб, дистрибуисани и на тржиште Босне и Херцеговине, надлежни органи Републике Хрватске провели су додатну истрагу, те доставили Агенцији за безбједност хране БиХ директно и путем SАNТЕ RАСFF -а информације о извозу спорних производа на наше тржиште.

Запримљене дистрибуцијске листе Агенција је по хитној процедури доставила на даље поступање надлежним инспекцијским органима у Босни и Херцеговини.

Потрошаче позивамо да се и даље придржавају препорука Агенције, односно да не конзумирају спорне производе, те да обавијесте најближи инспекцијски орган ако су купили производе спорних бројева ЛОТ-а. Молимо да исто предузму и у случају да на полицама у трговинама примијете наведене спорне лотове производа.