Информација за потрошаче

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине затражила је од надлежних инспекцијских органа у Босни и Херцеговини да утврде да ли се на тржишту Босне и Херцеговине налази производ „ВИНДОН“ мљевено пуреће месо, 500г, ЛОТ 300318, баркод 3850339413043, рока трајања до 30.3.2018., произвођача Виндон д.о.о., Бјелиш бб, Славонски Брод.

Овај производ повлачи се са тржишта Републике Хрватске због утврђеног присуства бактерије из рода Salmonella spp.

Упоредо сa овим активностима, од увозника производа Виндон за БиХ затражено је да се очитује о евентуалном увозу спорног лота у Босну и Херцеговину.

По завршетку инспекцијске контроле и пријему повратних информација, Агенција ће информисати јавност о предузетим мјерама и резултатима инспекцијске контроле.

*Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине је од стране Виндије д.о.о. Сарајево, увозника и дистрибутера производа Виндон, дана 2.4.2018. године обавијештена да производ из шарже која је била предмет повлачења и опозива са тржишта Републике Хрватске због утврђене присутности бактерије Salmonella spp., није увезен и стављен на тржиште Босне и Херцеговине.

Ова информација достављена је на знање и даље поступање надлежним инспекцијским органима.