Најава научних скупова

12. Научна конференција „Климатске промјене – глобална пријетња ланцу исхране“ (12th Scientific Conference „Climate changes – a global threat for the food chain“) бит ће одржана 25. октобра 2019. године у Софији, Бугарска, а учешће је могуће пријавити до 6. септембра 2019. године путем линка http://www.focalpointbg.com/?event=5.

Партиципација за учешће на конференцији се не плаћа, а остале трошкове сносе учесници конференције или њихове организације. Организатор конференције је контакт тачка Бугарске за EFSA. Детаљније информације можете пронаћи на сљедећем линку.

Прва Научна конференција о добробити животиња у организацији Регионалног центра за добробит животиња („1st RAWC Scientific Conference 2020 „Better science for better animal welfare„) бит ће одржана 10. и 11. марта 2020. године у Солуну, Грчка.

Интернационални научници и стручњаци на овој конференцији ће размијенити искуства у циљу промицања науке о добробити животиња у ширем подручју југоисточне Еуропе. Учесници ће добити увид у актуелне регионалне иницијативе за добробит животиња, размотрит ће се веза између добробити животиња и људи и одрживости сточарства, а бит ће представљени и нови начини за праћење и мјерење понашања животиња.

Детаљније информације о конференцији и начину пријаве можете пронаћи на сљедећем линку.