Најава: Предавање студентима заинтересираним за рад у ЕFSА-и

Хана Мушиновић, представница Одсјека за комуникације и међународне односе Европске агенције за безбједност хране (European Food Safety Authority, ЕFSА) одржат ће 27. и 28.6.2016. године у Сарајеву и Мостару предавања на којима ће представити улогу и рад ове институције у систему безбједности хране Европске уније. ЕFSА даје независне научне савјете о ризицима повезаним са храном, који се узимају у обзир при доношењу европских прописа, правила и политика, те на тај начин помаже у заштити потрошача од ризика у прехрамбеном ланцу.

Предавања ће бити одржана у оквиру кампање привлачења младих талената, студената и научника на почетку каријере за рад у ЕFSА-и. Из властитог искуства, као један од полазника прошлогодишње стручне праксе, а данас млађи научни службеник ЕFSА-е, Хана Мушиновић ће студентима дати информације о могућностима које ЕFSА нуди у погледу стручне праксе, студијских посјета и запошљавања. Предавања ће бити одржана у сарадњи са Агенцијом за безбједност хране Босне и Херцеговине према сљедећем распореду:

  • понедјељак, 27.6.2016. године у 11,00х, Ветеринарски факултет Универзитета у Сарајеву, Улица Змаја од Босне 90 и
  • уторак, 28.6.2016. године у 10,00х, Агрономски и прехрамбено-технолошки факултет Свеучилишта у Мостару, Улица бискупа Чуле бб.

Предавања су отворена за све студенте и научнике на почетку каријере. Додатне информације могу се добити у Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине позивом на број 036 336 950 или путем е-маила аrar@fsa.gov.ba и vidacak@fsа.gov.ba.