Радионице на тему “Декларисање производа од меса и млијека, нутритивне вриједности и прехрамбени адитиви“

У периоду од 3.-7. октобра 2019. године, Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, у сарадњи са Чешком развојном агенцијом, одржат ће једнодневне радионице на тему “Декларисање производа од меса и млијека, нутритивне вриједности и прехрамбени адитиви“. Радионице су намијењене субјектима у пословању са храном који се баве производњом производа од меса и млијека, а бит ће одржане према сљедећем распореду:

  • 3. октобра 2019. године, Сарајево,
  • 4. октобра 2019. године, Мостар,
  • 7. октобра 2019. године, Лакташи.

Представници субјеката у пословању са храном из наведених сектора производње који су заинтересовани за учешће на радионици могу доставити своје податке (име и презиме, радно мјесто, број телефона, e-mail) Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине путем e-maila pekusic@fsa.gov.ba или факсом на број 036 336 990. Рок за достављање пријава је 25.9.2019. године.

Радионице ће бити организоване у склопу пројекта „Унапрјеђење система безбједности хране у Босни и Херцеговини“ који финансира Чешка развојна агенција. Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, у сарадњи са надлежним органима ентитета и Брчко дистрикта БиХ, корисник је пројекта у дијелу који се односи на потпору успостављању пилот система за контролу адитива у храни. Пројект је у потпуности усаглашен са препорукама Европске комисије за област безбједности хране.