Обавијест о набавци лабораторијских услуга

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине је, у циљу имплементације Плана праћења (мониторинга) здравствене исправности хране у Босни и Херцеговини за 2016. годину расписала јавни позив за набавку лабораторијских услуга анализа на присуство пестицида у и на храни биљног поријекла.

Акредитованим лабораторијским методама потребно је извршити анализе производа како би се утврдила количина резидуа пестицида у храни, односно производима биљног поријекла, те провјерило да ли одговарају важећим прописима у Босни и Херцеговини. Планиран је оквирни број од 139 узорака, те лабораторијске анализе истих на 190 активних материја. Оквирни број лабораторијских анализа је 25 399. Планирано је узорковање 10 врста узорака хране (зелена салата, јагода, парадајз, бресква/нектарина, јабука, наранча/мандарина, купус, краставац, пшенично брашно и воћна каша за дјецу).

Процијењена вриједност набавке без ПДВ-а износи 68.376,00 КМ, а рок за пријем понуда је 5.5.2016. године, 13,00 сати.

Обавијест о набавци лабораторијских услуга објављена је у „Службеном гласнику БиХ”, број 27/16 од 15.4.2016. године, порталу јавних набавки и на веб страници Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, а налази се на сљедећем линку:

https://www.fsa.gov.ba/fsa/https://fsa.gov.ba/old/images/javne_nabavke/Obavijest_o_nabavci.pdf