Обавјештење потрошачима

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине је својим актом дана 03.03.2017. године, обавијестила надлежне инспекцијске органе да подузму мјере и радње на утврђивању чињеница да ли се на бх. тржиште било увоза спорног лота “ХИПП Био Инстант кашица-пиринчане пахуљице, 20г нето, лот 6001791, датум производње: 04.05.2016. године, рок употребе: 30.11.2017. године, ХИПП ГмбХ & Цо. Еxпорт КГ Аустрија“.

Након обављене инспекцијске контроле, дана 06.03.2017. године, од стране Управе за инспекцијске послове Западнохерцеговачког кантона у друштву Атацо д.о.о. Мостар – подружница Широки Бријег, надлежни инспектори су констатовали, што је у свом изјашњењу навео и увозник, да се напријед наведни производ не налази у складишту, нити је увезен испред Друштва „Атацо“ д.о.о. Мостар на тржиште Босне и Херцеговине, нити је дистрибуиран купцима од стране Друштва „Атацо“ д.о.о. Мостар.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, ће по пристизању нових информација са терена од надлежних инспекцијских органа о истим информисати јавност.

У међувремену, потрошачима који евентуално посједују наведени спорни лот производа (6001791) препоручујемо да се исти не конзумира, те да обавијесте надлежни инспекцијски орган према мјесту пребивалишта.