Унапрјеђење сарадње USAID-a и Агенције за безбједност хране БиХ

Директор Одсјека за економски развој USAID-a Ендрју Боегел посјетио је данас Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине гдје је одржао радни састанак са директором Агенције мр.сци Џемилом Хајрићем и мр.сци Драганом Брењом, замјеником директора.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи Агенције са USAID-ом у склопу FARMA II пројекта те је директор Хајрић овом приликом захвалио Боегелу на веома значајној подршци USAID-a активностима Агенције у области развоја базе података о хемијским контаминантима те прикупљања података о конзумацији хране што су кључни предуслови за јачање капацитета за процјену ризика поријеклом из хране.

У склопу USAID/Sida FARMA II пројекта у овој години обезбјеђен је ангажман су интернационалних експератa који су одржали обуке службеника Агенције по наведеним областима које су од великог значаја за унапрјеђење процеса процјене ризика у складу са методологијом која се користи у земљама чланицама ЕУ.

Заједничка је оцјена учесника састанка да постоји значајан простор за унапрјеђење сарадње у предстојећем периоду, те су овом приликом од стране Агенције представљене конкретне области за које је потребна подршка интернационалних организација.