Успостављање регионалне сарадње у области регистрације ознака прехрамбених производа

На иницијативу Амбасаде Републике Француске у Босни и Херцеговини, 3. марта 2017. године Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине посјетиле су Цатхерине Палпант, савјетница за научну сарадњу у Амбасади Републике Француске у Босни и Херцеговини и Цлаире Бернард – Монинг, представница ICAMAS (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies).

Приликом наведене посјете одржан је радни састанак у циљу покретања и развоја регионалних програма сарадње у области пољопривреде и ознака географског поријекла хране.

Директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине мр.сци. Џемил Хајрић упознао је гошће са надлежностима и активностима Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, док је замјеник директора мр.сци. Драган Брењо представио активности, као и будуће планове када је у питању област заштите ознака оригиналности, ознака географског поријекла и ознака традиционалног угледа хране у Босни и Херцеговини. На састанку је наглашено да Република Француска придаје велики значај заштити ознака оригиналности, ознака географског поријекла и ознака традиционалног угледа хране, а такође је исказана спремност за успостављање билатералне или мултилатералне сарадње у предметној области, која би укључила све заинтересoване стране.