Опозив производа „Home најлонска кутлача-цједиљка“, ЛОТ:2020

22. август 2022.

На основу обавијести Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕU RASFF), обавјештавамо потрошаче о опозиву производа „најлонска кутлача -цједиљка“, поријеклом из Кине. Разлог опозива је миграција примарних ароматских амина, а обавијест се односи искључиво на производ са сљедећим подацима: Назив производа (као на ознаци): Nylon Skimmer (најлонска кутлача-цједиљка) Баркод: 3850334199416 Бренд: Home […]

Информативна кампања „Зауставите афричку свињску кугу“

16. август 2022.

Босна и Херцеговина је и ове године обухваћена информативном кампањом коју, са циљем превенције, пријављивања и сузбијања случајева афричке свињске куге, трећу годину заредом спроводи Европска агенција за безбједност хране (ЕFSА). Кампања под називом „Зауставите афричку свињску кугу“ спроводи се у укупно 18 земаља (Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Чешка, Естонија, Грчка, Хрватска, […]

FАО тренинг „Практични алати за припрему и процјену GI спецификација и израду плана интерне контроле“

22. јул 2022.

Службеници Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине учествовали су на тренингу о практичним алатима за припрему и процјену GI спецификација и израду плана интерне контроле који је одржан 19. и 20. јула 2022. године на Јахорини. Тренинг је организован у склопу пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (FАО) под називом „Јачање административног […]

IPА 2018 Твининг пројекaт: Обука о истраживању епидемија узрокованих храном

12. јул 2022.

Обука о истраживању епидемија узрокованих храном на којој су учествовали представници надлежних институција и инспекцијских органа у Босни и Херцеговини одржана је 6. и 7. јула 2022. године у Бања Луци. У склопу обуке, експерти Института за експерименталну зоопрофилаксу региона Абруцо и Молизе представили су законодавни оквир за истраживање епидемија у Италији и на нивоу […]

Одржана обука о имплементацији принципа HACCP (општи захтјеви и практични примјери) за субјекте у пословању са храном

6. јул 2022.

Обука на тему „Имплементација приниципа HACCP (општи захтјеви и практични примјери) за субјекте у пословању са храном“ одржана је у организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине у периоду од 28. јуна до 1. јула 2022. године у Високом. Обука је организована у склопу IPA 2018 Твининг пројекта „Подршка ЕУ изградњи капацитета и постепеном […]

Потписан Споразум о сарадњи Агенције за безбједност хране БиХ и Института за здравље и безбједност хране Зеница

17. јун 2022.

Директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине др.сци Џемил Хајрић и директор Института за здравље и безбједност хране Зеница (ИНЗ) др. Сенад Хусеинагић потписали су Споразум о сарадњи којим је дефинисана научно-истраживачка и стручна сарадња са циљем унапрјеђења система безбједности хране у Босни и Херцеговини, а посебно у области праћења антимикробне резистенције. Споразум је […]