Директор Агенције одржао састанак са министром одбране и замјеником предсједавајуће Савјета министара Босне и Херцеговине

Др.сци Џемил Хајрић, директор Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине одржао је данас у Сарајеву састанак са Зуканом Хелезом, министром одбране и замјеником предсједавајуће Савјета министара Босне и Херцеговине.

На састанку је разговарано о сарадњи Агенције и Министарства одбране, са акцентом на реализацији пројекта „Биобезбједност и биозаштита на првој линији одбране у СЕЕЕ“. Министарство одбране је носилац пројекта, а Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине једна од институција која учествује у пројектним активностима.

Агенција је, сходно својим надлежностима, дала допринос у попуњавању упитника, као и у припреми евалуацијске посјете пројектног тима Босни и Херцеговини која ће бити реализована од 25. – 29. марта 2024. године. Циљ наведене посјете је увид у улоге организација у Босни и Херцеговини у процесу управљања мјерама биобезбједности и биозаштите на првој линији.

Директор Хајрић је ову прилику искористио како би министра Хелеза, у својству замјеника предсједавајуће Савјета министара Босне и Херцеговине, упознао са текућим активностима Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине и позвао га на конференцију коју Агенција организује поводом 7. јуна, Свјетског дана безбједности хране.