Посјета представника Амбасаде Републике Турске Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине

Хакан Ерјилмаз (Eryilmaz), савјетник за пољопривреду у Амбасади Републике Турске у Босни и Херцеговини боравио је 9. марта 2022. године у званичној посјети Агенцији за безбједност хране Босне и Херцеговине те је том приликом одржао састанак са др.сци. Џемилом Хајрићем, директором Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине.

Директор Хајрић упознао је представника Амбасаде Републике Турске са надлежностима и активностима које Агенција за сигурност хране Босне и Херцеговине спроводи са циљем заштите здравља и интереса потрошача у Босни и Херцеговини. Нагласак разговора био је на могућностима успостављања сарадње надлежних институција за безбједност хране у Босни  и Херцеговини и Републици Турској.

Cавјетник Ерјилмаз упознао је директора Хајрића са организацијом система безбједности хране у Републици Турској и изазовима са којима се суочавају надлежне институције у Турској.

На састанку је, такође, разговарано о трговинској размјени прехрамбених производа између Босне и Херцеговине и Републике Турске у склопу Уговора о слободној трговини између Босне и Херцеговине и Републике Турске те о санитарним и фитосанитарним мјерама које су саставни дио наведеног уговора.