Јавни позив кандидатима за Werner Baltes Fellowship 2020

Савезни институт за процјену ризика СР Њемачке (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR) обавијестио је Агенцију за безбједност хране Босне и Херцеговине да је расписан јавни позив за гостујуће научнике на који могу да се пријаве и кандидати из Босне и Херцеговине. Са циљем промоције науке и међународне сарадње, током 2020. године, за 10 изабраних кандидата из „нових“ чланица ЕУ и земаља ван ЕУ, бит ће омогућен тромјесечни боравак у BfR-у, гдје ће имати прилику да стекну увид у рад и резултате ове институције у области заштите здравље потрошача.

Кандидати требају да задовољавају сљедеће услове:

  • Универзитетска диплома из биологије, хемије, медицине, ветеринарске медицине, токсикологије, прехрамбене технологије, статистике или сродне научне дисциплине,
  • Интерес за теме из области заштите здравља потрошача,
  • Одговорност и преданост раду,
  • Добро познавање енглеског језика или њемачког језика.

Радно мјесто је у Берлину, а средствима из Фонда Werner Baltes (Werner Baltes Fellowship), изабраним кандидатима бит ће плаћени трошкови превоза, смјештаја и дневница. Рок за пријаву је 1. децембра 2019. године, а одабир кандидата провест ће се на основу онлине пријаве која је доступна на сљедећем линку .

Агенција за безбједност хране БиХ ће за потребе пријаве на јавни позив пружити техничку подршку и потребне информације свим заинтересованим кандидатима. Можете да нас контактирате путем телефона 036 336 950 или e-maila agencija@fsa.gov.ba.

*Савезни институт за процјену ризика је независна научна институција која дјелује у оквиру портфеља Савезног министарства хране и пољопривреде СР Њемачке. Детаљније информације о раду и надлежностима BfR-а можете да пронађете на званичној веб страници Института (www.bfr.bund.de).