EU RASFF обавијест: Миграција површинског премаза са посуда за печење колача поријеклом из Кине

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине обавијештена је путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕU RASFF) да су на тржиште Босне и Херцеговине испоручене посуде за печење колача поријеклом из Кине за које је службеним контролама утврђена неусклађеност са важећим прописима. Ради се о миграцији, односно љуштењу површинског премаза са посуда, што представља потенцијално озбиљан ризик. Посуде су испоручене у Босну и Херцеговину преко Пољске.

Подаци о производу:

Назив производа као на ознаци: „Cake baking tray with non-stick coating“/Посуда за печење колача са неприањајућим премазом

Категорија производа: Материјали у контакту са храном

Бренд: Pepco HOME

Произвођач: NINGBO GENERAL UNION CO., LTD, 8F. NO. 3 BUILDING, 1377 LOFT CENTER, 315040 NINGBO CN-KITAJSKA, КИНА

Земља поријекла: Кина

Увозник у БиХ: Pepco B-H d.o.o., Скендерпашина бр. 1, 71000 Сарајево

Пошиљка/лот: ORD00851338_01

Остале ознаке: Art Nr. SKU 34884501 STYLE 348845

Ризик: Потенцијално озбиљан

Опасност: љуштење премаза – миграција

Наведени производ није у складу са одредбама Закона о храни („Службени гласник БиХ“, број 50/04) и Правилника о материјалима и предметима намијењеним за контакт са храном („Службени гласник БиХ“, број 42/10).

Све расположиве информације о производу, сходно важећим прописима, достављене су на даље поступање надлежним инспекцијским органима у Босни и Херцеговини од којих је затражено предузимање мјера и повратно обавјештавање Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине.

Обавијест се односи искључиво на производ са наведеним подацима!