Јавни позив: EFSA GUEST програм 2019

Европска агенција за безбједност хране (European Food Safety Authority, EFSA) објавила је јавни позив кандидатима заинтересованим за привремени радни ангажман у овој институцији у оквиру EFSA GUEST програма 2019. Јавни позив намијењен је научницима, докторандима и професионалцима који желе да подијеле своје стручно знање у областима рада EFSA-e и онима који су заинтересовани за специфичне пројекте у научним подручјима у дјелокругу рада EFSA-е. Ријеч је о бесплатном програму за који EFSA не сноси финансијске трошкове, осим оних који се односе на вршење послова за вријеме привременог рада.

Трајање привременог рада одређује се након спроведене процедуре јавног позива, зависно о томе да ли се радни ангажман реализује у континуитету или са паузама, али не може бити дуже од:

  • 12 мјесеци за кандидате из јавног сектора и међународних организација,
  • шест мјесеци за докторанде.

Кандидати из земаља изван ЕУ морају да добију одговарајућу визу. Рок за подношење пријава на јавни позив је 31. децембра 2019. године, а детаљне информације о условима које кандидати морају испуњавати и начину пријаве можете да погледате на сљедећем линку.