Одржана ТАIЕX експертска мисија о процјени ризика и управљању ризиком у области безбједности хране

У организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, уз техничку подршку Европске комисије у Бања Луци је у периоду од 12.-16. фебруара 2018. године одржана „Експертска мисија о процјени ризика и управљању ризиком у области безбједности хране.“

Циљ експертске мисије био је обука о легислативи и пракси Европске уније у области безбједности хране са акцентом на успостављање и функционисање процјене ризика, управљања ризиком и комуникације ризика, укључујући размјену информација путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (RASFF).

Надја Шкрк, представница Министарства пољопривреде, шумарства и исххране Републике Словеније пренијела је искуства надлежних институција у овој земљи везано за усклађивање легислативе и функционисање система анализе ризика у области безбједности хране представницима надлежних институција Босне и Херцеговине, ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

EMBL2

Дневни ред експертске мисије можете погледати и преузети овдје.

Експертска мисија је реализирана у оквиру Инструмента за техничку подршку и размјену информација (Technical Assistance and Information Exchange instrument, ТАIЕX) Европске комисије.