Презентација резултата истраживања квалитета соли на тржишту БиХ за 2017. годину

30. јун 2017.

У организацији Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине и Фонда Уједињених нација за дјецу (UNICEF) у Мостару су 29. јуна 2017. године представљени резултати истраживања квалитета соли на тржишту БиХ за 2017. годину које је спроведено у 16 општина и градова у Босни и Херцеговини у периоду мај/јуни 2017. године. На презентацију резултата истраживања […]

Тренинг о базама података за процјену ризикa

30. јун 2017.

У склопу EFSA Претприступног програма 2015-2017 у просторијама Ветеринарског факултета Универзитета у Сарајеву је 21. и 22. јуна 2017. године одржан Тренинг о базама података за процјену ризика којем су присуствовали представници надлежних институција из Босне и Херцеговине, Албаније, Македоније, Турске, Србије и Црне Горе. Тренинг су водили експерти из Шпаније, Елена Царасцо, Фернандо Перез […]

Обука о изградњи капацитета за процјену ризика у области безбједности хране и хране за животиње и развоју базе података о хемијским контаминантима

30. јун 2017.

Обука на тему „Изградња капацитета за процјену ризика у области безбједности хране и хране за животиње и развоју базе података о хемијским контаминантима“ одржана је у склопу Пројекта развоја тржишне пољопривреде (FARMА II), у периоду од 20.- 22. јуна 2017. године у Мостару. Обука је била намијењена службеницима Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине који раде […]

Спроведено истраживање квалитета соли на тржишту БиХ за 2017. годину

29. јун 2017.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, уз финансијску подршку УНИЦЕФ-а, спровела је истраживање квалитета соли на тржишту Босне и Херцеговине за 2017. годину. У склопу истраживања, на подручју 16 градова и општина у Босни и Херцеговини, узето је 260 узорака паковања соли за људску исхрану, која је лабораторијским анализама на физичко-хемијске параметре (садржај јода, […]

Одржана обука о прикупљању података о конзумацији хране

14. јун 2017.

Обука о прикупљању података о конзумацији хране, коју је Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине организовала уз подршку пројекта USAID/Sweden FARMA II, одржана је у периоду од 6. – 8. јуна 2017. године у Мостару. Циљ обуке на којој је предавач била др.сци Дарја Соколић, начелница Одјељења за управљање подацима и исхрану при Хрватској […]

Стандард за праћење производње, контролу и систем цертификовања и означавања производа са ознаком „без ГМО-а“ (GMO-free)

12. јун 2017.

Босна и Херцеговина је прва од 14 земаља укључених у “Дунав соја иницијативу” успоставила стандард за праћење производње, контролу и систем цертификовања и означавања производа са ознаком „без ГМО-а“ (GMO-free). Овај стандард може се примјењивати на производе на бази биљака, прерађевина и производе животињског поријекла, а израђен је са циљем омогућавања слободе избора хране потрошачима […]