Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине представила се учесницима Међународног сајма халал индустрије “Sarajevo Halal Fair 2019” који је одржан од 26. – 28. септембра 2019. године у Сарајеву. На сајму се представило 108 излагача из 36 земаља. Међународни сајам халал индустрије повезује представнике државних институција, акредитационих органа и приватних компанија из свих области […]
Вијести
Агенција за безбједност хране БиХ партнер 5. конгреса инфектолога и 2. конгреса микробиолога Босне и Херцеговине
Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине била је партнер 5. конгреса инфектолога и 2. конгреса микробиолога Босне и Херцеговине са међународним учешћем који је одржан од 19.-22. септембра 2019. године у Тузли. Конгрес су организовали Асоцијација инфектолога у Босни и Херцеговини, Удружење микробиолога у Босни и Херцеговини и Универзитетски клинички центар Тузла. На конгресу […]
Радионице на тему “Декларисање производа од меса и млијека, нутритивне вриједности и прехрамбени адитиви“
У периоду од 3.-7. октобра 2019. године, Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине, у сарадњи са Чешком развојном агенцијом, одржат ће једнодневне радионице на тему “Декларисање производа од меса и млијека, нутритивне вриједности и прехрамбени адитиви“. Радионице су намијењене субјектима у пословању са храном који се баве производњом производа од меса и млијека, а […]
Најава научних скупова
12. Научна конференција „Климатске промјене – глобална пријетња ланцу исхране“ (12th Scientific Conference „Climate changes – a global threat for the food chain“) бит ће одржана 25. октобра 2019. године у Софији, Бугарска, а учешће је могуће пријавити до 6. септембра 2019. године путем линка http://www.focalpointbg.com/?event=5. Партиципација за учешће на конференцији се не плаћа, а […]
Јавни позив: EFSA GUEST програм 2019
Европска агенција за безбједност хране (European Food Safety Authority, EFSA) објавила је јавни позив кандидатима заинтересованим за привремени радни ангажман у овој институцији у оквиру EFSA GUEST програма 2019. Јавни позив намијењен је научницима, докторандима и професионалцима који желе да подијеле своје стручно знање у областима рада EFSA-e и онима који су заинтересовани за специфичне […]
EFSA: Научно мишљење о фосфатима
Према наводима из Научног мишљења Европске агенције за безбједност хране (EFSA) објављеног поводом реевалуације фосфорне киселине, фосфата, -ди, -три и полифосфата (E 338–341, E 343, E 450–452) као прехрамбених адитива, процијењени укупни унос фосфата путем хране може прећи безбједни ниво. EFSA препоручује увођење максимално допуштеног нивоа како би се редуцирао садржај фосфата као адитива у […]