На основу резултата Мониторинга квалитета меда на тржишту Босне и Херцеговине у 2017. години, који је Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине спровела у сарадњи са надлежним инспекцијским органима, настављене су активности на заштити интереса потрошача кроз службене контроле квалитета меда. Како је саопштила Федерална управа за инспекцијске послове, Федерални ветеринарски инспекторат контролисао је […]
Вијести
Обавијест о повлачењу производа са тржишта
Са тржишта Босне и Херцеговине повлаче се сљедећи производи произвођача ДИМ Комерц, Валандово, Македонија, свих рокова трајања: К ПЛУС ФЕФЕРОНИ БЛАГИ, стакленка, 370 мл (160 г) и К ПЛУС ФЕФЕРОНИ ЉУТИ, стакленка, 370 мл (160 г). На унутрашњој страни металних затварача стакленки ових производа уочена је корозија те исти не задовољавају прописане условe за материјале […]
Информација за потрошаче
Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине затражила је од надлежних инспекцијских органа у Босни и Херцеговини да утврде да ли се на тржишту Босне и Херцеговине налази производ „ВИНДОН“ мљевено пуреће месо, 500г, ЛОТ 300318, баркод 3850339413043, рока трајања до 30.3.2018., произвођача Виндон д.о.о., Бјелиш бб, Славонски Брод. Овај производ повлачи се са тржишта […]
Јавна лицитација за продају моторног возила
На основу Одлуке о продаји службеног возила Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине број: 01-1-16-3-250-1/18 од 09.02.2018. године, а у вези са чланом 12. став (3) Правилника о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 26/14, 81/14, 78/15, 42/17, 53/17 и 62/17) и Инструкције о […]
TAIEX експертска мисија о Панелима за органолептичку анализу дјевичанског маслиновог уља
Са циљем развоја и унапрјеђења вјештина оцјењивача Панела за органолептичку анализу дјевичанског маслиновог уља у сврху службене контроле, Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине организовала је експертску мисију која се одржава у периоду од 12. – 16. марта 2018. године у Мостару. Експертска мисија организована је у оквиру Инструмента за техничку помоћ и размјену […]
ЕУ: Истраживање о означавању рока употребе и других информација на декларацијама хране и превенцији бацања хране
Око 10% од укупне количине отпада од хране у Европској унији која износи 88 милиона тона годишње повезано је са означавањем рока употребе. Категорије хране које су највише заступљене у отпаду од хране су воће и поврће, пекарски производи, месо, укључујући рибу и месо перади те млијечни производи. Генерални закључак истраживања је да сваки приједлог […]