EFSA објавила оригиналне студије индустрије о аспартаму

23. децембар 2014.

Европском ауторитету за безбједност хране (EFSA) омогућен је приступ до више од 600 база података у циљу потпуне реевалуације употребе умјетног заслађивача аспартама. Завршетак реевалуације планиран је за септембар 2012. године. Потврђујући своју транспарентност, EFSA је објавила комплетан списак студија које су доступне јавности.

EFSA објавила Извјештај о резидуама пестицида

23. децембар 2014.

Европски ауторитет за безбједност хране (EFSA) је објавио трећи годишњи извјештај о резидуама пестицида. Извјештај даје преглед резидуа пестицида у храни у Европској унији у току 2009. године и процјењује изложеност потрошача тим резидуама кроз исхрану.

Смјернице за тоталну дијетарну студију

23. децембар 2014.

Тотална дијетарна студија (Total Diet Study – TDS) може бити додатак традиционалном програму мониторинга, који је умјесто фокусирања на усклађеност, дизајниран за пружање основе за израчунавање дијетарне изложености становништва и процјену потенцијалног утицаја на јавно здравство.

Систем брзог узбуњивања за храну и храну за животиње

23. децембар 2014.

RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED (RASFF) – СИСТЕМ БРЗОГ УЗБУЊИВАЊА ЗА ХРАНУ И ХРАНУ ЗА ЖИВОТИЊЕ Шта је RASFF? RASFF – Rapid Alert System for Food and Feed, систем брзог узбуњивања за храну и храну за животиње, основни је алат за размјену информација између компетентних институција у случајевима када постоји ризик за људско […]