Ravnatelj Agencije podržao ažuriranje „Tehničkih uvjeta za artikle koji se koriste u prehrani pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine“

Na poziv Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, dr.sc. Džemil Hajrić, ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, pružio je stručnu potporu u ažuriranju dokumenta „Tehnički uvjeti za artikle koji se koriste u prehrani pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine“. Dokument je pripremljen u skladu s Planom prehrane u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su u sklopu radionice održane u razdoblju od 7. – 10. listopada 2024. godine na Kupresu u organizaciji Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, NATO stožera u Bosni i Hercegovini i Veleposlanstva Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, sukladno važećim propisima o radu tijela javne uprave, imaju uspješnu dugogodišnju suradnju, te je Agencija, na poziv Ministarstva obrane, nedavno sudjelovala i u realizaciji projekta „Biosigurnost i biozaštita na prvoj crti obrane u SEEE“.