Potpora Agencije razvoju organske proizvodnje hrane

12. studenoga 2025.

Kako bi pružio potporu razvoju sektora organske proizvodnje hrane u Bosni i Hercegovini, dr. sc. Sanin Tanković, ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, posjetio je plantažu poduzeća Agroherc Organic u Gabeli, gdje se na 140 hektara površine uzgaja voće i aromatično bilje. U razgovoru s Ramizom Zajmovićem, ravnateljem Agroherca i njegovim suradnicima, direktor […]

Agenciji dodijeljena zahvalnica za doprinos 7. sajmu ćuptera

12. studenoga 2025.

Predstavnici Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine sudjelovali su na 7. sajmu ćuptera, koji je održan u organizaciji Društva Ante u Tepčićima, Općina Čitluk. Ova manifestacija izložbenog i natjecateljskog karaktera promovira hercegovački ćupter, tradicionalnu slasticu u ovim krajevima naše zemlje. Hercegovački ćupter jedan je od tradicionalnih prehrambenih proizvoda u našoj zemlji, kojemu je Agencija […]

Pripreme za 9. sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Europske unije i Bosne i Hercegovine

11. studenoga 2025.

Na radnom sastanku održanom u Mostaru, dr.sc. Sanin Tanković, ravnatelj i dr.sc. Slobodan Dojčinović, zamjenik ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, razgovarali su sa Slobodanom Cvijanovićem, pomoćnikom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, o pripremi za 9. sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Europske unije i Bosne i Hercegovine, […]

Safe2Eat: Pravilno rukovanje hranom

11. studenoga 2025.

Kojih se higijenskih pravila u vezi s hranom trebam pridržavati da zaštitim svoju obitelj? Da biste zaštitili svoju obitelj od bolesti koje se prenose hranom, važno je pridržavati se nekoliko temeljnih higijenskih pravila u vezi s hranom u kućanstvu. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), zdravstveno neispravna hrana može sadržavati štetne bakterije, viruse, parazite ili kemikalije, […]

EFSA: Održana „Radionica o dobrim praksama za komunikaciju rizika“

10. studenoga 2025.

S ciljem unaprjeđenja institucionalnih kapaciteta za komunikaciju rizika podrijetlom iz hrane u zemljama u procesu pristupanja Europskoj uniji, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) organizirala je „Radionicu o dobrim praksama za komunikaciju rizika“, koja je održana 27. i 28. listopada 2025. godine u Parmi. Radionica je bila namijenjena predstavnicima institucija iz zemalja korisnica Instrumenta pretpristupne […]

Sastanak s predstavnicima Udruženja sarajevskih ćevabdžija

6. studenoga 2025.

Sužbenici Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine dr. sc. Dragan Brenjo i Maida Mujkić održali su 4. studenoga 2025. godine radni sastanak s predstavnicima Udruženja sarajevskih ćevabdžija na kojem se razgovaralo o postupku zaštite prehrambenog proizvoda „Sarajevski ćevapi/Sarajevski ćevapčići“ na razini Europske unije. Naime, za prehrambeni proizvod Sarajevski ćevapi/Sarajevski ćevapčići registrirana je zaštićena oznaka […]