Obavijest o trenutačnom režimu rada Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine

U skladu s „Odlukom o postupanju institucija BiH u vezi s prijetnjom opasnosti po život i zdravlje uposlenih uzrokovanih prisutnošću virusa Covid – 19“ koja je donesena na 5. izvanrednoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj 17. ožujka 2020. godine, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine propisala je interne procedure kojima se osigurava neometan proces rada, uz smanjeni protok ljudi u slučajevima kada se poslovi mogu obavljati od kuće.

Režim rada, u skladu s navedenom Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, također je usklađen s mjerama koje su donijele entitetske i županijske vlasti prema sjedištu institucije, a koje se odnose na područje sigurnosti zdravlja ljudi.

Pored redovite telefonske linije Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine (+387 36 336 950), u žurnim slučajevima možete pozvati i sljedeće telefonske brojeve:

+387 62 330 612 i

+387 65 589 593.

S ciljem prevencije širenja pandemije Covid – 19, ovom prigodom preporučujemo građanima da prate preporuke mjerodavnih zdravstvenih institucija i kriznih stožera u Bosni i Hercegovini te da se istih pridržavaju.