Agencija i BfR pripremaju Radionicu o epidemijama uzrokovanim hranom

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Njemački savezni institut za procjenu rizika (BfR) pripremaju Radionicu namijenjenu predstavnicima mjerodavnih institucija u Bosni i Hercegovini na kojoj će tema biti epidemije uzrokovane hranom. Kako se pripremiti za kriznu situaciju? Kako procijeniti rizik? Kada je pravo vrijeme za krizno komuniciranje i kako ga pravilno provesti? To su samo neka pitanja koja će biti razmotrena u okviru četverodnevne interaktivne Radionice na kojoj će s teorijskog i praktičnog aspekta biti obrađene sve komponente analize rizika (procjena rizika, upravljanje rizikom i komunikacija rizika).

Tim povodom Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine 14. rujna 2018. godine posjetile su predstavnice BfR-a dr. Nicole Gollnick i dr. Anja Buschulte koje su održale sastanak s dr.sc. Džemilom Hajrićem, ravnateljem Agencije, koji ih je upoznao s nadležnostima i trenutačnim aktivnostima koje Agencija provodi s ciljem unaprjeđenja sustava sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini.  Također je održan radni sastanak sa službenicima Agencije na kojem je pripremljen program Radionice i definirane tehničke pojedinosti i obveze koje je potrebno realizirati. 

BfRworksh2

U organizaciju je uključen i Njemački savezni ured za zaštitu potrošača i sigurnost hrane (BVL), a sva potrebna finansijska sredstva osiguralo je Njemačko savezno ministarstvo hrane i poljoprivrede (BMEL).

Ova aktivnost pripremljena je i dogovorena kao jedan od segmenata tehničke podrške njemačke strane za unapređenje poljoprivrednog sektora u Bosni i Hercegovini koja je dogovorena u okviru procesa prilagodbe trgovinskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.