Agencija za sigurnost hrane BiH primjer dobre prakse uspostavljanja i razvoja sustava financijskog upravljanja i kontrole

Rezultati uspostave sustava financijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine predstavljeni su na radionici održanoj 16. veljače 2017. godine u Sarajevu, a kao primjer dobre prakse uspostavljanja i razvoja sustava financijskog upravljanja i kontrole predstavljen je model ovog sustava u Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Radionica je održana u organizaciji Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora Bosne i Hercegovine (SHJ MFiT BiH), a rezultat je dogovora rukovodstava SHJ MFiT BiH i Ureda za reviziju institucija BiH o jačanju institucionalne suradnje kako bi se i kroz razmjenu iskustava unaprijedio sustav kontrola i upravljanja proračunskim sredstvima.

SHJ MFiT BiH, sukladno Zakonu o financiranju institucija BiH, izradila je model i smjernice za sustav financijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine, a na spomenutoj radionici revizorima Ureda za reviziju institucija BiH predstavnici SHJ MFiT BiH prezentirali su rezultate uspostave sustava financijskog upravljanja i kontrole u svim institucijama Bosne i Hercegovine.