BfR: Javni poziv kandidatima za Werner Baltes Fellowship 2020

Savezni institut za procjenu rizika SR Njemačke (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR) obavijestio je Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine da je raspisan javni poziv za gostujuće znanstvenike na koji se mogu prijaviti i kandidati iz Bosne i Hercegovine. S ciljem promocije znanosti i međunarodne suradnje, tijekom 2020. godine, za 10 odabranih kandidata iz „novih“ članica EU i zemalja izvan EU, bit će omogućen tromjesečni boravak u BfR-u, gdje će biti u prigodi steći uvid u rad i rezultate ove institucije u području zaštite zdravlje potrošača.

Kandidati trebaju udovoljavati sljedećim uvjetima:

  • sveučilišna diploma iz biologije, kemije, medicine, veterinarske medicine, toksikologije, prehrambene tehnologije, statistike ili srodne znanstvene discipline,
  • zanimanje za teme iz područja zaštite zdravlja potrošača,
  • Odgovornost i predanost radu,
  • Dobro poznavanje engleskog jezika ili njemačkog jezika.

Radno mjesto je u Berlinu, a sredstvima iz Fonda Werner Baltes (Werner Baltes Fellowship), odabranim kandidatima bit će plaćeni troškovi prijevoza, smještaja i dnevnica. Rok za prijavu je 1. prosinca 2019. godine, a odabir kandidata provest će se na temelju online prijave koja je dostupna na sljedećoj poveznici.

Agencija za sigurnost hrane BiH će za potrebe prijave na javni poziv pružiti tehničku potporu i potrebne informacije svim zainteresiranim kandidatima. Kontaktirati nas možete putem telefona 036 336 950 ili e-maila agencija@fsa.gov.ba.

*Savezni institut za procjenu rizika je neovisna znanstvena institucija koja djeluje pod okriljem Saveznog ministarstva hrane i poljoprivrede SR Njemačke. Detaljnije informacije o radu i nadležnostima BfR-a možete pronaći na službenooj mrežnoj stranici Instituta (www.bfr.bund.de).