FUZIP: Službene kontrole na temelju Monitoringa kvalitete meda na tržištu Bosne i Hercegovine u 2017. godini

Na temelju rezultata Monitoringa kvalitete meda na tržištu Bosne i Hercegovine u 2017. godini, koji je Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine provela u suradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima, nastavljene su aktivnosti na zaštiti interesa potrošača kroz službene kontrole kvalitete meda.

Kako je priopćila Federalna uprava za inspekcijske poslove, Federalni veterinarski inspektorat kontrolirao je skladišta i punionice meda gospodarskih društava za čije je proizvode monitoringom utvrđeno da ne ispunjavaju propisane uvjete kvalitete.

Dva gospodarska društva kod kojih su provedene inspekcijske kontrole, u skladu s vlastitim procedurama, zaustavila su daljnju prodaju i poduzela aktivnosti u vezi povlačenja s tržišta proizvoda koji ne odgovaraju propisanim uvjetima kvalitete.

Detaljnije informacije dostupne su u priopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove od 12. travnja 2018. godine.

Federalna uprava za inspekcijske poslove je, na temelju preporuka Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine nakon provedenog Istraživanja kvalitete soli na tržištu Bosne i Hercegovine u 2017. godini, u okviru službenih kontrola pri uvozu u Bosnu i Hercegovinu, naložila povrat 24.000 kg himalajske soli podrijetlom iz Pakistana, nabavne vrijednosti oko 17.000,00 KM, jer je laboratorijskim analizama parametara kvalitete utvrđeno da ista ne udovoljava kriterijima za stavljanje u promet na tržištu BiH.