Javni natječaj EFSA-e: Višegodišnje vježbe pripravnosti za krizu u području sigurnosti hrane i hrane za životinje u zemljama u procesu pristupanja EU

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) redovito organizira vježbe pripravnosti za krizu i provodi aktivnosti usmjerene na pripremu odgovora na moguće krizne situacije. S obzirom da se kriza ne može ograničiti na područje Europske unije, veoma je značajno uključiti zemlje u procesu pristupanja EU u vježbe pripravnosti. Instrument pretpristupne pomoći (IPA) pruža financijsku i tehničku potporu reformama u zemljama u procesu pristupanja EU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) kroz jačanje njihovih kapaciteta.

U okviru potpore pretpristupnim zemljama za izgradnju kapaciteta za suočavanje s budućim krizama vezanim uz hranu, potrebno je pripremiti i provesti višegodišnje vježbe pripravnosti u slučaju krize. Vrijednost natječaja koji će biti objavljen u siječnju 2024. godine iznosi 60,000 eura.

Ponuđači moraju imati iskustvo u organizaciji i provedbi treninga o pripravnosti u kriznim situacijama, izvedbi radionica i/ili vježbi funkcionalnosti i izradi izvješća, te poznavati zakonodavstvo Europske unije iz djelokruga rada EFSA-e. Svaki ekspert u multidisciplinarnom timu mora izvrsno poznavati engleski jezik (govorno i pisano).

Ukoliko ste zainteresirani za proceduru ovog natječaja, možete poslati e-mail na adresu EFSAprocurement@efsa.europa.eu do 2. siječnja 2024. godine s referencom na javni natječaj i navođenjem sljedećih podataka:

  • Vašeg imena/naziva organizacije i adrese,
  • sudjelujete li kao fizička osoba ili kao organizacija/privatna pravna osoba.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici:

https://www.efsa.europa.eu/en/call/npefsaenrel202303-multi-annual-crisis-preparedness-exercises-food-and-feed-safety-ipa