62
dana
:
09
sati
:
56
minuta
:
09
sekundi
|
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u suradnji s Uredom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Bosni i Hercegovini i uz potporu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), organizira konferenciju povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane. Konferencija će biti održana 3. i 4. lipnja 2025. godine u Mostaru.
Na konferenciji će sudjelovati predstavnici međunarodnih organizacija, mjerodavnih institucija za sigurnost hrane u Bosni i Hercegovini i zemljama iz okruženja te predstavnici znanstveno-istraživačkih institucija i nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini.
Obilježavanjem Svjetskog dana sigurnosti hrane želi se usmjeriti pozornost javnosti na značaj sigurnosti hrane za zdravlje ljudi i gospodarstvo. Cilj je potaknuti aktivnosti koje će pomoći u prevenciji, otkrivanju i upravljanju rizicima podrijetlom iz hrane te dati doprinos zdravlju ljudi, gospodarskom napretku, poljoprivredi, pristupu tržištu, turizmu i održivom razvoju.
Tema Svjetskog dana sigurnosti hrane 2025. je „Sigurnost hrane: znanost u akciji.“ Odabirom ove teme ističe se ključna uloga znanosti u osiguravanju kredibiliteta i pouzdanosti smjernica i savjeta za sigurnost hrane koje koriste vlade, prehrambena industrija i potrošači. Ova tema nas dodatno podsjeća da hrana može biti sigurna samo ako se smjernice i savjeti pretoče u akciju.