Obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine obavještava potrošače o povlačenju i opozivu s tržišta dodatka prehrani ”organska ječmena trava” podrijetlom iz Njemačke. Putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) primljena je obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine, kao i još 12 zemalja u Europi, isporučen proizvod za koji je laboratorijskom analizom utvrđeno prisustvo shiga toksin producirajuće E. coli. 

Naziv proizvoda kao na oznaci: Bio Gerstengraspulver

Naziv branda: Hanoju

Kategorija: dijetetska hrana, dodatak prehrani

Veletrgovac: HANOJU Deutschland GmbH, Zum Rennplatz 6, Damme 49401, Germany

Oblik: granulirani fini prah

LOT: 2015-0114G/1, najbolje upotrijebiti do 30.06.2017.

Uvoznik u BiH: Mujezin, Gradačačka 1, 71000 Sarajevo, BiH

Utvrđeni rizik: Mikrobiološka kontaminacija E. coli, verotoksin producirajuća E. coli. Izolirani VTEC sojevi posjeduju shigatoksin1 kodirajući gen (stx1) 

Agencija je uputila predmetnu obavijest nadležnim inspekcijskim tijelima od kojih je zatraženo žurno postupanje, te povratna informacija o rezultatima inspekcijske kontrole.

Potrošačima koji eventualno raspolažu navedenim proizvodom preporučujemo da isti ne konzumiraju, a o dodatnim saznanjima javnost ćemo izvijestiti nakon završetka inspekcijske kontrole i prijema povratne informacije od nadležnih inspekcijskih tijela.

Slikovni prikaz proizvoda:

EU RASFF BIOG