Održan sastanak s voditeljem Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH

Mr.sc. Džemil Hajrić, ravnatelj i mr.sc. Dragan Brenjo, zamjenik ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine održali su 15. veljače 2018. godine u Mostaru radni sastanak s voditeljem Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization, WHO) u Bosni i Hercegovini. Dr. Viktor Olsavszky je s rukovodstvom Agencije prigodom svog prvog službenog posjeta našoj instituciji razgovarao o mogućnostima potpore WHO jačanju kapaciteta Agencije s ciljem unaprjeđenja zaštite zdravlja i interesa potrošača u Bosni i Hercegovini.

Razmijenjene su informacije o trenutačnim aktivnostima Agencije i Ureda WHO u Bosni i Hercegovini te su identificirane konkretne aktivnosti koje bi se u predstojećem razdoblju mogle realizirati u suradnji s ostalim mjerodavnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da će se intenzivirati komunikacija i suradnja dviju institucija s posebnim naglaskom na realizaciju Međunarodne zdravstvene regulative, u dijelu koji se odnosi na mjerodavnosti Agencije.

Veoma značajnim je ocijenjeno sudjelovanje Agencije, kao kontakt točke za Bosnu i Hercegovinu, u razmjeni informacija u žurnim slučajevima vezanim uz sigurnost hrane u okviru Međunarodne mreže autoriteta za sigurnost hrane (International Food Safety Authorities Network, INFOSAN) koja djeluje pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Sastanak WHO