Održan sastanak v.d. ravnatelja Agencije i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

Dr.sci. Džemil Hajrić, v.d. ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, održao je 3. srpnja 2020. godine u Sarajevu sastanak sa Stašom Košarcem, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Na sastanku su analizirane dosadašnje zajedničke aktivnosti dviju institucija u vezi s omogućavanjem preduvjeta za unaprjeđenje izvoza prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine. Također je razgovarano o ključnim mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se kreirao povoljniji ambijent za bosanskohercegovački prehrambeni sektor u dijelu koji se odnosi na nadležnosti Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Dr.sci. Džemil Hajrić upoznao je ministra Košarca o trenutačnim aktivnostima koje Agencija provodi s ciljem zaštite interesa potrošača, omogućavanja potrošačima da izvrše izbor u vezi s hranom koju konzumiraju te zaštite interesa proizvođača.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine kontinuiranu surađuju, a osobito je ta suradnja intenzivna u segmentima pripreme propisa iz područja sigurnosti hrane, ispunjavanja obveza iz područja europskih integracija te provedbe aktivnosti na temelju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini.