Posjet predstavnika Veleposlanstva Republike Turske Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine

Hakan Eryilmaz, savjetnik za poljoprivredu u Veleposlanstvu Republike Turske u Bosni i Hercegovini boravio je 9. ožujka 2022. godine u službenom posjetu Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine te je tom prigodom održao sastanak s dr.sci. Džemilom Hajrićem, ravnateljem Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj Hajrić upoznao je predstavnika Veleposlanstva Republike Turske s nadležnostima i aktivnostima koje Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine provodi s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača u Bosni i Hercegovini. Naglasak razgovora bio je na mogućnostima uspostavljanja suradnje mjerodavnih institucija za sigurnost hrane u Bosni  i Hercegovini i Republici Turskoj.

Savjetnik Eryilmaz upoznao je ravnatelja Hajrića s organizacijom sustava sigurnosti hrane u Republici Turskoj i izazovima s kojima se suočavaju mjerodavne institucije u Turskoj.

Na sastanku je, također, razgovarano o trgovinskoj razmjeni prehrambenih proizvoda između Bosne i Hercegovine i Republike Turske u sklopu Ugovora o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske te o provedbi sanitarnih i fitosanitarnih mjera koje su sastavni dio navedenog ugovora.